01 252 44 24
pon-čet: 08:00 - 18:00, pet: 08:00 - 15:00

Suho in mokro čiščenje

   

Pri pranju perila uporabljamo najkvalitetnejša pralna sredstva, ki ščitijo barvo, nudijo močnejšo moč pranja in očistijo trdovratne madeže.

Mokro čiščenje je metoda, podobna pranju , vendar se od pranja nekoliko razlikuje. Skupno jima je isto topilo - voda. Mokro čiščenje na listkih za pravilno vzdrževanje oblačil označuje simbol W v krogu, za pranje pa velja simbol kad. V osnovi lahko vsa oblačila, ki so opremljena s simbolom za pranje, očistimo tudi z mokrim čiščenjem. Po drugi strani pa je možno mokro čistiti tudi oblačila, ki so deklarirana kot nepralna - torej imajo oznako s prečrtano kadjo.

Kemične čistilnice imajo posebne, mnogo večje stroje za čiščenje tekstila. S pomočjo velikega bobna, ki ga ima stroj za mokro čiščenje in pripadajočimi programi za nežno čiščenje in posebnimi pralnimi sredstvi, so pogoji čiščenja mnogo primernejši od pranja v običajnem, domačem pralnem stroju.

Suho čiščenje pa se v profesionalnih čistilnicah izvaja brez dodatka vode, od tod njegovo ime (dry clean). To je posebno profesionalno čiščenje s standardiziranim organskim topilom, ki je primerno za večino tekstilnih materialov, neobstojnih v vodi, saj ne povzroča krčenja tkanin ali morebitnih drugih poškodb.