01 252 44 24
pon-čet: 08:00 - 18:00, pet: 08:00 - 15:00

Hitra moda in čiščenje oblačil v čistilnici

Hitra moda ali fast fashion zadnje desetletje potrošnike zapeljuje predvsem z vedno svežo ponudbo in res nizkimi cenami oblačil. To ima seveda tudi svojo ceno – oblačila hitre mode, ki jih ponujajo velike znane modne trgovine, so izdelana iz materialov, ki niso visoke kvalitete, pa tudi sama izdelava običajno ni vrhunska. Izdelki so namreč narejeni v zelo kratke času, kar je neizogibno povezano s slabšo kakovostjo in posledično krajšo življenjsko dobo.

Več


Čiščenje svečanih oblek

Svečane in večerne obleke so pogost obiskovalec kemičnih čistilnic, saj so običajno izdelane iz dragocenih in občutljivih materialov, ki jih je potrebno čistiti z veliko previdnostjo. Pogosto so izdelane tako, da je materialov obleke več in vsak material, iz katerega je izdelana svečana obleka, zahteva drugačen način čiščenja.

Več


Kako učinkovito očistiti različne madeže?

Je že tako, da si trdovratni madež najpogosteje pridelamo na oblačilu, ki ga imamo najraje. Ponujam vam nekaj nasvetov, kako odpraviti trdovratne madeže z oblačil in drugega tekstila. Pri čiščenju bodite pozorni na material, iz katerega je izdelano, in madež očistite čim hitreje po njegovem nastanku. Dlje časa, ko ga bo tkanina vpijala, težje ga bo namreč očistiti.

Več


Čiščenje volnenih preprog

Kakovostne volnene preproge so čudovit okras našemu domu, volnene preproge vrhunske kvalitete so običajno zelo drage in ko pride do čiščenja takšne volnene preproge, se ga nikar ne lotevajmo sami, pač pa to prepustimo izkušenim strokovnjakom.

Več


Suho in mokro čiščenje

Mokro čiščenje je metoda, podobna pranju , vendar se od pranja nekoliko razlikuje. Skupno jima je isto topilo - voda. Mokro čiščenje na listkih za pravilno vzdrževanje oblačil označuje simbol W v krogu, za pranje pa velja simbol kad. V osnovi lahko vsa oblačila, ki so opremljena s simbolom za pranje, očistimo tudi z mokrim čiščenjem. Po drugi strani pa je možno mokro čistiti tudi oblačila, ki so deklarirana kot nepralna - torej imajo oznako s prečrtano kadjo.

Več


Kaj zajema cena čiščenja obleke

Cena čiščenja obleke v kemični čistilnicami, se razlikuje glede na velikost oblačila, vrsto materiala, iz katerega je oblačilo narejeno, ter glede na obseg in trdovratnost madežev, ki jih je z oblačila potrebno očistiti.

Več


Katera hitra šiviljska popravila nudimo?

V enem dnevu za vas opravimo hitra šiviljska popravila, na primer – krajšanje ali daljšanje rokavov ali hlačnic, zoženje in razširitev hlač in kril, šivanje gumbov, manšet, menjava in popravilo zadrg, menjava podlog, krpanje oblačil in podobno.

Več


Kaj zajema servis srajc in bluz?

Čiščenje poslovnih oblačil zahteva posebno pozornost. Vtis, ki ga z oblačili dajemo na delovnem mestu, je pomemben, zato s poslovnimi oblačili ravnamo še posebej skrbno. Običajno na servis dobimo več kosov oblačil preteklih delovnih dni, ki jih zelo hitro pripravimo za vnovično uporabo.

Več


Zakaj moramo športna oblačila redno impregnirati?

Športna oblačila (anoraki, bunde, smučarski kombinezoni, oblačila za pohodništvo) so vodoodporna zato, ker so v tekstil vgrajene nepropustne membrane, ki zavirajo vlago ter jim moramo občasno impregnirati.

Več


Kako z oblačili ravnamo pri nas?

V naši sprejemnici na Rimski ulici v Ljubljani vaša oblačila sprejmemo v oskrbo. Pri sprejemu je zelo pomembno, da nam podrobno in natančno opišete vrsto in izvor madeža na vaših oblačilih ali drugem tekstilu.

Več