01 252 44 24
pon-čet: 08:00 - 18:00, pet: 08:00 - 15:00

Belina zaves, prtov in posteljnine

   

Kako prtom, zavesam in posteljnini povrniti izvorno belino?

Belo perilo zelo hitro, običajno pa nekaj pranjih, postane sivo. Ti je moteče, če gre za velike prte, zavese ali posteljnino, za katere želimo, da ohranijo svojo belino. Obstaja pa kar nekaj domačih trikov, ki tkanini povrnejo prvotno bleščečo belo barvo.

Soda bikarbona
Ob pranju perila polovico količine pralnega sredstva nadomestimo s sodo bikarbono in perilo bo po pranju bolj bele barve. Jedilna soda je poceni in učinkovito odstranjuje madeže ter premore belilno moč. Brisače in bele majice bodo po takšnem pranju znova postale take, kot so bile, ko smo jih kupili.

Alkoholni kis
Je zelo uspešno naravno belilno sredstvo, hkrati pa, dodan med pranjem, perilo tudi zmehča. Kislina iz kisa pomaga pri odstranjevanju madežev, povečuje moč detergenta in nadomesti različna kemična belila, ki niso okolju prijazna.

Aspirin
Zdravilo, ki nam pomaga ob glavobolih, lahko pomaga tudi pri beljenju perila. 325 miligramov aspirina stopimo v dveh litrih vode in v mešanici posivelo perilo namakamo sedem ur. Lahko pa si z aspirinom pomagamo tudi tako, da med pranjem tableto ali dve Aspirina, dodamo pralnemu prašku. Kislina bo poskrbela, da bo siva barva izginila ali da se sploh ne bo pojavila. Če pa nobeno od naštetih naravnih belilnih sredstev za vas ne bo dovolj učinkovito, prinesite vaše prte, zavese ali posteljnino v Čistilnico Ljubljana v centru Ljubljane, vašemu tekstilu bomo učinkovito povrnili prvotno belino.